maanantai 13. huhtikuuta 2009

Korsulla

Kävin jo viime viikolla tutkailemassa kotini lähellä sijaitsevaa konekiväärikorsua, mutta tänään päätin palata paikan päälle vielä kameran kanssa.

Kallioon on aikoinaan kaivettu / räjäytetty sokkeloisia juoksuhautoja.

Juoksuhautoja pitkin pääseekin maan alla sijaitsevaan bunkkeriin, joka on jaettu jykevillä rautaovilla kahteen osaan.

Tässä pommisuojista toinen, se valoisampi. Toisessa oli niin pimeää, etten tohtinut peremmälle astua yksin ilman taskulamppua. Tämäkin kuva on salaman kanssa napsaistu, sillä huoneeseen valoa toi vain tuo pikkuinen pyssyluukku.

Tämä luukku tosin ei ole sama kuin aiemmassa kuvassa oleva, vaan tämä sijaitsee etäämpänä pienessä betonisessa, kallioon valetussa huoneessa.

Kunnioitusta ja hieman pelkoakin herättävä paikka. Osa juoksuhaudoista on jo hieman päässyt rehevöitymään ja nuorison kädenjälki näkyy paikanpäällä helvetinmoisena saastana. Käytävät kuhisevat ammuttuja raketteja, karkkipapereita, tupakannatsoja, deodranttipurkkeja (mitä ihmettä???) ja seinät on tökerösti töhritty suttuisilla spreijauksilla. Miksi?

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

kivan näkönen paikka. noista ovista tulee mieleen sukellusvene. siellä rännikorven bunkkerilla oli kanssa käyty hölmöilemässä, roskia ja sotkua. vanhoja näyttöjä oli raahattu sinne. ja sitte teinisaatananpalvojat oli käyny siellä leikkimässä. :D kynttilöitä vaikka millä mitalla aseteltu sinne ja pentagrammeja maalattu. mustaa ja synkkää!

humu kirjoitti...

Kyllä teinit sitten on tomppeleita! Kyllähän sitä itsekin tuli teininä hölmöiltyä ja kirjoiteltua "abortoi kristus"-tyyppisiä tekstejä pitkin bussipysäkkejä (=D), mutta aina ymmärrettiin jättää rauhaan hienot mestat!