sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Maailman värit

Entinen asukas on tupakoinut asuntoni WC:ssä ja jättänyt jälkeensä kellastuneet, nikotiinin ja tervan tahrimat seinät. Olen pessyt seinät - tuloksetta. Suihkun jälkeinen kosteus saa vieläkin lian jättämään kuvottavia valumisjälkiä pinnoille. Vessa on muodostunut asuntoni häpeäpilkuksi tunkkaisella olemuksellaan, sillä kämppääni on muuten tehty täysi remontti ja täällä on puhdasta, viihtyisää. WC puolestaan on vielä alkuperäisessä 60-luvun asussaan, mikä merkitsee punaista muovilattiaa ja noita seiniä, joille on kertynyt paskaa neljänkymmenen vuoden ajan.

Haluaisin kohentaa vessani ilmettä ja tehdä siitä pirtsakamman maalaamalla yhden seinän jollakin räväkällä sävyllä, ja muut kolme lämpimäksi murretulla valkoisella. Pulmana on vain vuokraisäntä, joka minun täytyy saada vakuutettua ideani erinomaisuudesta. Pintaremontin olisi määrä tapahtua kesällä, jolloin minulla ei toivottavasti ole muuta kuin aikaa. Hain Prismasta Sadolinin värikarttoja ja ajattelin kyhätä kustakin väristä pienen sisustussuunnitelman vuokraisännän voitelemiseksi.

1. Havanna Petrol 2. Tobago Vihreä 3. Kenia Punainen 4. Nepal Pinkki

Värit ovat Sadolin "Maailman värit"-sarjan lemppareitani. Olen kallistumassa vihreään vaihtoehtoon. Pidän pinkistäkin ihan valtavan paljon, mutta luulen sen aiheuttavan vahvalla sävyllään ahtaudentuntua jo valmiiksi pieneen tilaan. Lisäksi pelkään pahoin, ettei vuokraisäntäni olisi yhtä ihastunut pinkkiin vessaan, kuin minä!

1. Energizing Yellow 2. Glamorous Green 3. Intense Blue 4. Stylish Petrol 5. Stiking Orange 6. Amazing Red 7. Dramatic Purple 8. Passionate Pink

Tälle Sadolin "Fashion Extreme"-kartalle kamerani ei antanut oikeutta, vaan teki näköjään syvistä, räiskyvistä sävyistä ikävän hailakoita. Höh. Pidän eniten oranssista, violetista ja pinkistä, kun taas esimerkiksi sininen on täysin poissuljettu! En tiedä mikä sinisessä tökkää, mutta mielestäni se on sisustuksessa todella järkyttävän tylsä väri!

Sitten on vielä yksi pulma. Minkä seinän minä maalaisin? Sen jota katsellaan pytyltä, vai sen minkä näkee ensimmäisenä vessaan mentäessä? Vai päätyseinän, jolla amme on? Tämä suunnittelu ja pähkäily on aivan ihanaa!

Ei kommentteja: