maanantai 28. kesäkuuta 2010

Serengeti National Park

Taho, jonka kautta tulen matkustamaan Afrikkaan, on mitä todennäköisimmin Tanzania Volunteers. Se on suomalais-tansanialainen yritys, joka järjestää opettajavaihtoa, vapaaehtoistyöpaikkoja ja työharjoittelua Tansaniassa. TV:n harjoittelumahdollisuudet eivät rajoitu pelkästään sosiaali-ja terveysalalle, vaan tarjolla on mm. matkailualan ja ympäristöalan harjoittelupaikkoja. Itse en ole ollut harjoitteluni tiimoilta vielä yhteydessä Afrikkaan, mutta yhteydenoton tulee tapahtua viimeistään 3 kuukautta ennen harjoittelun alkamista. Koska minä olen valmistelujeni kanssa jo etuajassa, taidan lähestyä TV:tä sähköpostitse jo elokuussa. En halua minkään jäävän viimetippaan.

Tanzania Volunteers järjestää myös safareita, eri mittaisia retkiä ja lyhytkursseja. Safarit on mahdollista toteuttaa kaikissa Tansanian luonnonpuistoissa - myös Serengetissä, mikä on matkatoiveistani suurimpia! Serengetin kansallispuisto on suurin kansallispuisto Tansaniassa. Wikipedia tietää kertoa, että " Seeprojen ja gnuiden lisäksi Serengetissä tavataan kaikki suurriistanmetsästäjien aikoinaan himoitsemat ”viisi suurta” eli leijona, leopardi, elefantti, puhveli ja sarvikuono. Puiston nisäkkäistä on noin 30 lajia kasvinsyöjiä ja 13 lajia suuria petoeläimiä. Vaeltaviin laiduntajien laumoihin kuuluu miljoona gnuta, 200 000 seepraa ja 300 000 thomsoningasellia. Muita kasvinsyöjiä edustavat suuret puhvelilaumat ja pienemmät kirahvien ja norsujen ryhmät sekä tuhannet hirvi-, topi-, lehmä- ja impala-antiloopit sekä grantingasellit.Ruohonsyöjien ja niitä saalistavien petojen yksilömäärä on yhteensä yli 2,5 miljoonaa. Vuonna 1996 leijonien lukumääräksi arvioitiin yli 3 000. Seronera-jokivarren akasioissa väijyy leopardeja, ja kaakkoisosan tasangoilla saalistaa myös gepardeja. Serengetissä tavataan kaikkia kolmea Afrikan sakaalilajia (sakaali, vaippasakaali ja juovasakaali), täplähyeenoita ja monia pienempiä petoja kuten servaaleja ja maasusia.
Grumeti-joessa puiston länsiosassa on virtahepoja ja krokotiileja.Alueella elää yli 500 lintulajia, joiden joukossa on 34 petolintua, 6 raadonsyöjälintua ja suuria vesilintujen parvia. Strutsit ovat yleisiä, ja avarat ruohokentät suosivat myös sellaisia lajeja kuin kuningastrappi, kiurut ja peipot. Siellä tavataan myös värikkäitä savannisininärhiä ja viktoriankaijasia."

On vaan niin pakko päästä tuonne!

kuvat ovat lainattuja. klikkaamalla niitä, pääset alkuperäisiin osoitteisiin!

Ei kommentteja: