keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Kootut kirpparit

Kirppiksillä käyminen on ollut unohduksissa. Talvella oli liian kylmä kävellä ja keväällä koulukiireitä. Nyt kun aikaa olisi, ei ole rahaa. Kahden kuukauden aikana olen tainnut kirppistellä vain 2 kertaa; Oulussa Paljekirppiksellä ja realkirppiksellä. Lappeenrannan eurokirppiksellä ja Kontissa kävimme eilen mutkan aikaa tappaaksemme. Tässä reissujen saldot:

2 paitaa Paljekirppikseltä. Punainen tähtineule 1,5 euroa, alempi teeppari 50 senttiä. Ihastuin paljekirppikseen. Se oli siisti, hyvin hoidettu ja valtavan suuri! Pöytiä oli jos millä mitalla, mutta hintaluokka hieman Lappeenrannan ja Raahen kirpputoreja korkeampi. Kiersimme pari tuntia ja löysin vaikka mitä ihanaa, mutta olin niin hämmästynyt tavaran paljoudesta, etten oikein osannut ostaa mitään.

IKEA:n koiranpyllynaulakot löytyivät paljekirppikseltä 1 euron kappalehintaan. Ostin ne vessaan, sillä entisen asukkaan jäljiltä jääneet, tarroilla kiinnitettävät pyyhenaulat ovat alkaneet tipahdella yksi kerrallaan. Onneksi. Vielä kun olisi kapistus, jolla kiinnittää uudet naulat seinään. (Asuntomme kaikki seinäthän ovat betonia, mikä hieman hankaloittaa taulujen jne. ripustamista.)

Realkirppikseltä ostin 50-luvulla kirjoitetun kasvatuspsykologian perusteoksen. Huvittavaa iltalukemista, taisi maksaa 50 senttiä. Uusvanha termospullo maksoi 2 euroa ja oli hyvä löytö, sillä pyörittelin vastaavia aiemmin HalpaHallissa, mutten koskaan tohtinut ostaa. Realkirppikselle jouduin rahanpuutteessa jättämään korillisen vanhoja limonadipulloja. Se on jälkeenpäin harmittanut hirveästi.

Eilen löysin eurokirppikseltä vain 2 paitaa. Ylempi on Zaran perusteeppari, maksoi pari euroa. Painatus on hauska! Musta-valkoinen toppi maksoi 1,5 euroa.

Mikko Mallikas on lemppari satuhahmoni Pepin ja Muumien ohessa. Mikko-kirjat ovat ihania, luen niitä päiväkodissa aina tilaisuuden tullen ääneen. Haluaisin kerätä ne itselleni, ja lukea sitten joskus omillenikin. Pinssi maksoi 20 senttiä, eihän sitä voinut olla ostamatta.

Kontista löysin pieniä maatuskoja koruja varten. Nyt pitäisi vain ostaa ruuveja, joissa on rinkula päässä. Ajattelin tehdä näistä riipuksia.

Jotain muutakin piti kirjoittaa, mutta mitä se oli?

2 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Mä en muista koskaan päivitellä kirpparilöytöjä! Höh.
Mulla on samanlainen Halppiksen termari, maksoin siitä muistaakseni 50 senttiä. =D Tosin nuo on tosi heikkoa tekoa (yllätys? ;D) ja se meni sisältä rikki melkeen heti. Nyt se on mulla tuhkakuppina terassilla. =D

humu kirjoitti...

Sun täytyy alkaa päivittelemään nekin, sillä toisten kirppislöytöjä on tosi kiva tutkailla. =)

Mää en kyllä myöskään uskalla ottaa termaria oikeaan käyttöönsä, ihan siksikään että jotenkin inhottaa että se on kirppikseltä ja vaikeasti tiskattavissa. Meidän mikromme hajosi, joten termari, ruotsin muffinssikipot, muumi-peltitörpöt ja itsetekemäni tarjotin pääsivät vihdoinkin esille. =)