Kiireettömät aamut ovat jotain, mitä en kylliksi voi ylistää. Mikään ei ole ihanampaa kuin aamupala sängyssä, hyvät kirjat ja peiton alla lojuminen ilman omantunnontuskia. Sääli, että se lysti loppuu huomenna arkisen puurtamisen taas alkaessa. Aikaisia herätyksiä ei onneksi ole enää montaa jäljellä - keskiviikkona alkaa joululoma ja suuntaan juurilleni Pohjois-Pohjanmaalle.
Ihan koko päivää en ole viettänyt puolihorroksessa, sillä Jonin herkkuhammasta kolotti ja päätin leipoa vuokaviinereitä. Reseptin nappasin kokeilevasta keittiöstä.
Ainekset:
150g margariinia
6,5dl vehnäjauhoja
1dl maitoa
50g hiivaa
2rkl sokeria
½tl suolaa
2 kananmunaa
Nypi pehmeä margariini ja vehnäjauhot muruiksi. Lisää lämmin maito, johon on liotettu hiiva, sokeri ja suola. Viimeisenä sekoita joukkoon kananmunat. Anna kohota liinan alla ainakin täytteen valmistamisen ajan.
Täyte:
300g tomusokeria
125g margariinia
2tl vaniljasokeria
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja päällystä täytteellä. Kierrä rullalle ja leikkaa tasareunaisia noin 1,5 cm levyisiä paloja, asettele leivontavuokiin. Anna kohota 20–30 minuuttia. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa 10–15 minuuttia.
2 kommenttia:
Oi kun kuullostaakin herkulliselta sun leipomukset, pitäisiköhän itsekin kokeilla?!:) Joulu on kyllä mukavaa aikaa sun silloin saa vain lekotella eikä ole oikein kiire mihkään, ihanaa, sitä odotellessa;)
Voi kannattaa! Herkullista ja hirveän helppoa :)
Lähetä kommentti