tiistai 24. helmikuuta 2009

Tuikitavallinen Tiistaipäivä

Lukuisissa blogeissa on kiertänyt hauska "päivä kuvina"-haaste, jonka tekemisen kanssa olen jahkaillut ja jahkaillut. Koska minulla oli tänään moiseen sekä aikaa että intoa, tartuin haasteeseen jälleen kerran oma-aloitteisesti ja tässä on tulos.

Aloitin aamuni kupillisella kuumaa mustaherukkateetä. Sen tuttu maku tuo aina mieleeni lapsuuden reissut ja kuluneen asuntovaunumme, jonka veimme joka kesä samalle leirintäalueelle toimittamaan kesämökin virkaa. Saimme ensimmäiset teepakkauksemme Kaustisten S-marketista. Kaisa halusi mustaherukanmakuista, minä toffeen. Noita kahta teemakua joimme asuntovaunullamme aamuisin piirrettyjä katsellen kun äiti laittoi katkuisella kaasuhellalla aamupalaa.

Aamupöhnäilyn, teen ja suihkun jälkeen suuntasimme postin kautta apteekkiin, jonka ankeassa ympäristössä Joni halusi näpätä minusta kuvan. Päässä hetkellisesti unohdukseen vaipunut, rakas mansikkapiponi, jonka tänään löysin kuin ihmeen kaupalla villavaatelaatikosta.

Apteekista löntystelimme pieneen lähikirjastoon, jonka seinälle oli koristeeksi ripustettu kirjojen välistä löytyneitä, unohtuneita kirjanmerkkejä. Hellyyttävää!

Ja tässä lainaamani kirjat. Viime postauksessa hehkuttamani teoksen innoittamani lainasin Joanne Harrisin opukset "kesäviiniä", "pieni suklaapuoti", sekä sen jatko-osan "karamellikengät". Mukaan tarttui myös Lisa Jewellin superhömppä "Se ainoa oikea".

Kokkasin vakkariruokaamme makaronimössöä, mikä taitaakin olla tuttu näky kaikkien opiskelijoiden keittiöissä. Varioimme usein tätä koiran oksennukselta näyttävää sekasotkua kyllästymisen pelossa kaikella kaapista löytyvällä, joten lisäsin tämän päivän annokseen pakasteherneitä ja chilikastikkeella kyllästettyjä papuja.

Täydella mahalla olikin mukava köllähtää sänkyyn kissojen seuraksi H&M:n uuden home-kuvaston kanssa ja voi kuinka sen selaaminen rahattomana oli pelkkää itsekidutusta. Kuvastossa oli vaikka ja vallan mitä silmäähivelevää, mikä tietysti tietää rahan menoa Maaliskuulle!

Illalla pelasimme Palmusaaren Pohattaa ja söimme pahimpaan makeannälkään keittelemääni toffeeta. Söin niitä kaksi ja olin puklauttaa, niin makeita ne olivat. Paha olo meni kuitenkin pois, kun voitin pelin ja ajoin Jonin konkurssin partaalle. Kerrankin!

Huomenna on aikainen herätys, joten taidan tutustua tarkemmin lainaamiini kirjoihin ja painua pehkuihin. Kauniita unia!

Ei kommentteja: