tiistai 9. helmikuuta 2010

Vi går till Stockholm

Matkaan on vielä aikaa kokonaiset 10 viikkoa ja kaksi päivää, mutta päässäni kuhisee suunnitelmia...



Ehdottomana ykkösjuttuna on käydä Junibackenissa verestämässä lapsuuden muistoja. "Junibacken on elävä satutalo lapsille ja se sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa. Junibackenissa voi kokea pohjoismaisten satujen taikaa ja kaikki saavat leikkiä ja touhuta, tutkia ja oppia" Junibackenissa voi nousta satujunaan ja matkata sillä läpi Astrid Lindgrenin tarinoista tuttujen maisemien. Lapsena kävimme äidin ja siskoni kanssa Junibackenissa, ja ihastuin paikkaan valtavasti. Museossa on myös lasten kirjakauppa, josta ajattelin metsästää erästä tiettyä julistetta...

Gamla Stan kiinnostaa minua valtavasti!



Mårten Trotzigs Gränd

Vanhassa kaupungissa on kaunista ja varmasti tunnelmallista. Rakastan kaikkea vanhaa, kulunutta ja hieman nuhjuuntunutta, joten Gamla Stanin katujen koluaminen on varmasti minulle mieluisaa puuhaa.

Ostokset...


...ovat matkabudjetin ja maissa vietettävän ajan suppeuden vuoksi toisarvoisessa asemassa. Tämä tarkoittaa sitä, todennäköisesti kierrämme kauppoja vain Drottninggatanilla ja sen läheisyydessä. Toivottavasti kaupungin lukuisista kaupoista löytyy jotain ihanaa! Kirppisten sijainnista otin myös hieman selvää, ja yksi käymisen arvoinen paikka näyttäisi olevan Silja Linen terminaalin läheisyydessä.

Toivottavasti matka tekee syntymäpäivästäni maailman parhaan! Emme ole ikinä käyneet Jonin kanssa kahdestaan reissussa, joten pieni risteily tekee meille oikein hyvää. Facebookissa herännyt keskustelu jääköön kateellisten panetteluksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kivalta reissulta, ja toivotaan että tulee maailman paras syntymäpäivä siellä! :)

humu kirjoitti...

Niin määki toivon ja vähä uskonki!