lauantai 4. joulukuuta 2010

Kuumat lähteet

Yksi retkikohde jossa haluan Tansaniassa oloni aika ehdottomasti käydä, on kuumat lähteet lähellä Chemkan kylää. Maanalaiset kuumat lähteet muodostavat kirkkaan lammen, joka on paikoin jopa 7 metriä syvä. Vesi on kuitenkin niin kirkasta, että lammikon pohja on koko ajan tiirailtavissa. Lammella asustelee myös paviaaneja ja muita apinoita.

Tanzania Volunteers järjestää kuumille lähteille niin yhden päivän, kuin koko viikonlopunkin mittaisia retkiä. Minä haluaisin olla lähteillä koko viikonlopun, koska päivä moisessa paratiisissa tuntuisi lyhyelle ajalle.

Retkelle lähdetään aikaisin aamulla. 40 kilometrin matka kestää tunnin ajan, koska lähteille johtava tie on kurjassa kunnossa. Lähteillä voi sitten uiskennella, snorklata, ottaa aurinkoa ja herkutella piknikillä. Jossain vaiheessa käydään myös tutustumassa käytöstä poistettuun, lepakkojen valtaamaan vesivoimalaan. Vesivoimalan lähellä on rotko, jonka yli kulkee riippusilta. Sen takana on vesiputous, jonka alla pääsee käymään. Paluumatkalla käydään vielä tsiikailemassa toista lampea, jossa asustelee krokotiileja!

Lammella pystytetään teltat, sytytetään leirinuotio, tehdään yhdessä herkkuruokaa, turistaan ja kömmitään nukkumaan unen tullessa. Lammella on vartija, joka turvaa meidän turistien lokoisat yöunet. Aamulla heräillään, valmistataan yhdessä aamupala ja hengaillaan lammella.

Mahtavaa! Voisin lähteä Afrikkaan jo pelkästään tämän retken takia!

Kaikki kuvat Tanzania Volunteers Safarit

Ei kommentteja: