torstai 14. toukokuuta 2009

Matkailuhaaste

Mizyenan kivassa blogissa oli mukava matkailuhaaste, johon kaikki saavat vapaasti osallistua. Tässä minun viisi unelmieni matkakohdetta, joiden valitseminen kaikkien reissuhaaveideni joukosta oli todella vaikeaa!
1. INTIA

Sanotaan, ettei Intia jätä ketään välinpitämättömäksi - sitä joko rakastaa, tai inhoaa. Intia kiinnostaa minua kaoottisuutensa, kulttuurinsa ja aitoutensa vuoksi, ja haluaisinkin lähteä Intiaan mukanani vain reppu, vailla sen kummempia aikatauluja tai reittisuunnitelmia.

2: KUUBA

Salsan kiihkeät rytmit, sikarit ja rommi. Haluaisin käydä Kuubassa mahdollisimman pian, sillä uskon aidon Kuubalaisuuden katoavan maasta presidentin vaihdoksen myötä.

3. BARCELONA

Rakastan espanjankieltä ja kulttuuria. Vanha Goottilaiset kadut, tapas-ravintolat ja Barcelonan kaunis arkkitehtuuri, sekä kirkot kiinnostavat minua. Barcelonassa olisi paljon nähtävää ja koettavaa, eivätkä matkat sinne ole ihan ylitsepääsemättömän kalliita edes minunlaiselleni tyhjätaskulle.

4. PERU

Vielä jonakin päivänä haluan päästä kokemaan ja näkemään Perun intiaanikulttuurin ja tutustua lähemmin maan historiaan. Haluaisin vaeltaa Machu Picchulle ja irrottautua länsimaisesta kulutuskulttuurista edes pieneksi hetkeksi.

5. GRAN CANARIA - PUERTO RICO

Olen käynyt Puerto Ricossa säännöllisen epäsäännöllisesti koko elämäni ajan, ja paikka tuntuukin kaikessa tuttuudessa ja turvallisuudessaan toiselta kodiltani - kaikenkaikkiaan olen käynyt Puerto Ricossa yhdeksän kertaa. Puerto Ricoon lähtiessäni minun ei tarvitse miettiä missä mikäkin paikka sijaitsee, vaan voin heti lentokoneen laskeuduttua rentoutua, mennä tuttuun supermercadoon hoitamaan päivän ostokset ja illalla suunnata ostoskeskukseen jo vuosia sitten hyväksi todettuun ravintolaan syömään mustekalanrenkaita.

2 kommenttia:

juanita kirjoitti...

aika hauskaa, että suurin osa toivekohteistasi sijaitsee espanjankielisissä maissa, mielelläni matkustaisin minäkin niihin :) intiassa kävin viitisen vuotta, ja se on totta, ettei maa jätä kylmäksi. harvoin on mikään maa tehnyt yhtä voimakasta vaikutusta, alkaen jo heti ensi kosketuksesta, kun siihen tuoksujen sekamelskaan törmäsi.. unohtamatta värejä, ruokaa, ihmisiä ja elämänrytmiä, kerrassaan mahtava maa!

humu kirjoitti...

Hassua, etten itse oikeastaan varsinaisesti tiedostanut maiden olevan espanjankielisiä... jokin alitajuntainen juttu ehkä! =) Minun ja Jonin ensimmäinen yhteinen matkamme taitaa kohdistua Puerto Ricoon juuri siksi, että haluan reissun sujuvan hyvin, ja että Joni saa matkustamisesta kivan kuvan... Sen jälkeen haluan Intiaan!