lauantai 3. huhtikuuta 2010

Moshi town ja matkahöpötyksiä

Haluan kirjoittaa Tansaniasta. Maa on koko ajan ajatuksissani, öisinkin uneksin siitä. Ei ehkä ole järkevää puhua asiasta, jonka toteutumiseen voi vaikuttaa vielä sata ja yksi asiaa. En vain mahda itselleni mitään, niin olen intoa, iloa ja suunnitelmia täynnä. Matkasta kirjoittaminen tekee lähdöstä minulle todellisen. Työstän ajatuksiani, luon suunnitelmia, saan ideoita. Niiden ansiosta saan tartuttua käytännön toimiin.

Välillä innokkuuteni muuttuu epätoivoksi. Mitä jos en saakaan rahoja kokoon? Entä jos en saakaan taloudellista avustusta koululta? Entä jos en osaakaan vaihtaa lentokonetta? Mitä jos Tansanian kulttuuri onkin mielestäni ahdistava? Kaikista kamalinta olisi, jos reissu vain unohtuisi, niinkuin kaikki muutkin matkasuunnitelmani tähän mennessä. Onneksi äiti rauhoittelee, valaa uskoa ja toivoa. "Kaikki järjestyy Jenni, eiköhän me pärjätä."

Tansaniassa asustelisin 7 viikkoa Moshin kaupungissa. Vuoden 2002 laskelmien mukaan kaupungissa asuu 144739 henkeä. Moshi sijaitsee Kilimanjaron kupeessa, joten haluaisin kovasti käydä leikkimässä vuoren valloitusta työharjoitteluni jälkeen.

Kilimanjaro Moshista kuvattuna. Vuoren nimi tulee Swahilin kielestä, ja wikipedian mukaan se tarkoittaa "vuorta, joka kimaltaa".

Katukuvaa Moshin kaupungista.

Matkajärjestelyistä ei ole oikeastaan vielä mitään kerrottavaa. Jaarittelen asioista lisää, kun hommat alkavat edetä. Taidan luoda näille teksteille oman tansania-kategoriansa, vaikkei matkan toteutumiselle ole minkäänlaista takuuta. (Paitsi oma päätökseni lähteä, lasketaanko se?)

Kaikki päivityksessä käytetyt kuvat ovat netistä lainattuja. Pääset alkuperäiseen osoitteeseen klikkaamalla valokuvia.

Ei kommentteja: