maanantai 5. tammikuuta 2009

oma maa mansikka

Tänne minä kuulun, täällä minun on hyvä olla ja täällä on minun paikkani. Rakastan tätä kaupunkia, sen hassua murretta ja vanhoja rakennuksia. Ja Jonia. Niin paljon, että mahani pohjassa on vielä vuoden seurustelunkin jälkeen perhosia aina, kun ajattelen tuota pöhköä. Joskus tämä tunteellinen hölmöily hirvittää ja tuntuu pelottavalta, mutta olen päättänyt uskaltaa. Uskaltaa vihdoinkin jokaisella solullani uskoa meihin.

Paluu arkeen on ollut helpottava. Raahessa oloni oli levoton ja ahdistuin jo eletyn elämäni kummituksista, jotka pomppasivat esille yks kaks kaupan kassalla, baaritiskillä ja anoppilan sohvalla. Nyt on parempi, kotisohvalla kissojen kanssa pörröisen kainalossa.

Lappeenranta tänään.

Kitara odotti soittajaansa loman ajan

Joni hahmotteli kärpässieni-taulua minulle alkuillasta

Kissatkin ovat tyytyväisiä kun junamatkailu on ohitse taas muutamaksi kuukaudeksi

Joululahjoista parhaimmiksi osoittautuivat äidiltä saadut aamutohvelit ja mummun kutomat, pitkävartiset villasukat.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olinkin unohtanut taas viikoiksi sinun mukavan blogin.Näytät riutuneelta Raahe reissun jälkeen :D
en oikee minäkään palannut lomalta levähtäneenä.
/Kirsi

humu kirjoitti...

no et uskokaan mikä kokemus koko raahen matka oli.. ihan kamala. pah, ja joskus kuvittelin hakevani sinne työharjoitteluun?!?! :D

Minttu kirjoitti...

On aina samaan aikaan ihana että kamala kuulla kuinka ihmiset ovat löytäneet sen oman paikkakunnan. Tai sellaisen jossa nauttivat olostaan ja tuntevat olevansa kotonaan. Itse vielä etsin sitä. Koko ajan pakottava tarve että pitäisi päästä muuttamaan koska ei tämäkään tunnu niin kodilta kuin toivoisi, mutta toisaalta ei ole mitään osoitetta jonne menisi ja takausta sille että siellä sitten viihtyisi täydellisesti...

humu kirjoitti...

ei missään voi viihtyä täydellisesti. inhoan minäkin joitain asioita täällä - sikailevia venäläisiä, huonosti aurattuja teitä ja huonosti kulkevia bussejä. en ole varma tekeekö lappeenranta itse itsestään kodin, vai onko se vain joni jossa sydämeni asuu.